FINSK LAPPHUND - FAMILJENS BÄSTA VÄN

KÖPA VALP

Att köpa valp ifrån mig

 

 

Om du är intresserad av att köpa en valp från mig eller är intresserad av en specifik kombination, är du välkommen att hör av dig till mig och berätta lite om dig/er. Jag vill träffar dig/er personligen. Det är viktigt att du har en plan med ditt köp av hund och hur livet med hunden ska se ut. Erfarenhet av att äga hund och specifikt lapphund är ett plus. Jag vill gärna att du som köpare kan tänka dig att genomföra de hälsoundersökningar som rasklubben kräver för ev avel. Anledninge är att det delvis är en utvärdering för mig som uppfödare. Men främst för att du som valpköpare vet att din hunds leder och ögon är friska. Jag ser gärna att du som valpköpare kan tänka dig att ställa ut hunden en eller ett par gånger. Jag vill även ha kontakt med dig via mail/telefon efter att valpen har flyttat, för att se att det går bra... men även se den lilla växa och utvecklas i livet.

 

Jag kommer inte ha någon kölista. Min plan är att jag sparar alla intresseanmälningar och jag kontaktar intressenter när jag säkert vet att tiken är dräktig. Önskemål om kön på valp accepterar jag. Dock säljer jag inte hundar efter specifik önskemål om färg., då jag anser att individen och hur du/ni kommer överens med valpen är viktigare. Jag förbehåller mig även rätten att välja valp till dig/er om jag upplever att det behövs. Var varje valp bli placerad bestämmer jag mig för när valpen är ca 6-7 veckor, då det är först då du ser hur en hund utvecklar sig exteriört och mentalt. Kennelträffar kommer jag att försöka anordna årligen, och ser gärna att du kommer och vill vara med och delta och träffa andra hundar som fötts upp på kenneln samt deras ägare :)

 

När ni hämtar valpen, kommer den vara van vid hushållets alla ljud, och ha socialtränats med andra människor och mina äldre hundar. Valpen är van vid hantering. Vid leverans kommer den vara nybadad och ha fått klorna klippta

Besök av valparna tas emot tidigast 3 veckor efter födsel.

 

 

När du tingar valp, tar jag ut en kostnad på 2000 kronor.

 

 

 

Vid leverans är valparna:

 

* Avmaskade

 

* Veterinärbesiktigade

 

* Vaccinerade

 

* chip märkta,

 

* Dolda fel försäkrade i 3år.

 

* Registrerade i SKK.

 

 

 

Jag följer SKK och rasklubbens regler, där vi givetvis är medlem.

 

 

OBS! Jag exporterar även valpar. Dock får du som köpare står för eventuella extrakostnader som det medföljer såsom pass, specifik vaccinering, avmaskningskostnad samt om jag måste behålla valpen längre av någon orsak.

 

 

© Lumilumous 2015