FINSK LAPPHUND - FAMILJENS BÄSTA VÄN

OM MIG

Mitt namn är Jenny. Jag är född och uppvuxen på landet utanför Uppsala. Djur har funnits i min om-givning under hela mitt liv. När jag föddes fanns det två bondkatter och tre welsh corgi cardigans i familjen.

 

I Februari 2011 skaffade jag min första finska lapphund; Fanny på foder. Att det blev finsk lapphund är lite av en tillfällighet. Familjen hade varit utan hund i många år. Och när jag läste på om finska lapphunden som ras, så kände jag att det nog skulle vara en ras som skulle komma att passa mig och familjen perfekt. Jag hade rätt. Jag har bokstavligen blivit förälskad i rasen.

 

Intresset för avel växte fram lite med tiden och hösten 2012 bestämde jag mig för att jag ville försöka föda upp denna underbara ras. Samtidigt hade jag börjat ställa ut en del. Jag insåg att skulle jag kunna bedriva avel, skulle jag nog behöva mer än en hund. Våren 2013 flyttade Gulli hem till oss.

 

För tillfället bor jag i Västerås där jag pluggar till sjuksköterska. Jag räknar med att vara klar somm-aren år 2016. Planerna då är att flytta hem till Uppsala. Hund-arna bor med bas hos mina föräldrar utanför Uppsala, men tillbringar lite tid även hos mig i Västerås. Planerna är att under 2016 försöka föda upp min första egna kull. Under sommaren 2014 var jag delaktig i Fannys första kull på Lapp-toppen kennel och har följt kullen nästan från parning till flytt. Det var otroligt spännande. Under sommaren 2015 hoppas jag även att mitt Kennelnamn ska gå igenom och bli godkänt hos SKK och FCI. Ska även gå ringsekreterarkurs, uppfödarutbildning hos SKK inom en snar framtid. Vill även för-söka gå en anatomikurs, då jag på sikt hoppas kunna få chansen att bli domare för denna under-bara ras. Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor. Kontaktinformation finner du under Kontakt.

 

© Lumilumous 2015