FINSK LAPPHUND - FAMILJENS BÄSTA VÄN

OM MIG

VEM ÄR JAG?

Mitt namn är Jenny. Jag är född och uppvuxen utanför Uppsala. Det har alltid funnits djur i mitt liv. Det fanns två bondkatter och tre welsh corgi cardigans i familjen under mina sju första levnadsår.

 

Den första finska lapphunden kom i Februari 2011, då Fanny (Lapptoppens Fazzi) flyttade hem till mig på foderavtal. Att det blev finsk lapphund är lite en tillfällighet och ett medvetet val. Jag bodde hos mina föräldrar när jag skaffade Fanny. Vi hade inte haft hund sen 1997. Det var viktigt med en ras som kunde hänga med på saker och som passade bra in i familjen. Finska Lapphunden har dessa kvalitéer. Det är en allroundhund. Jag har blivit förälskad i rasen. Det går inte ha bara en. Idag lever jag tillsammans med åtta stycken ;)

 

Intresset för avel var något som växte fram. Tankarna började hösten 2012 och blev med tiden verklighet. Jag kände att Fanny inte skulle vara ensamhund samtidigt som avel innebär att utveckla rasen och göra olika kombinationer. Jag ville ha en hund som hade lite annorlunda linjer än Fanny samt var stabil mentalt. I maj år 2013, hämtade jag nummer 2, Gulli (Tricaliz Gulli). Sen dess har antalet växt. Fanny hade sommaren 2014 en kull valpar hos sin uppfödare. Jag fick äran att vara delaktig i den kullen. Maya (Lapptoppens Kiri) är ett av resultaten av den kullen och blev finska lapphund nummer 3.

 

I juni år 2016 godkändes kennelnamnet. Då hade jag hämtat hem nummer 4; Julia (Brickebos Julia).. Gulli var dräktig. I juli 2016 föddes A-kullen. 3 tikar och 1 hane från kullen kvar inom familjen.

 

För tillfället bor jag i föräldrarhemmet utanför Uppsala. Jag jobbar som sjuksköterska på en av akutsjukvårdens avdelningar på Akademiska Sjukhuset. Jag letar eget boende för fullt.

 

Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor. Kontaktinformation finner du under Kontakt.

 

© Lumilumous 2015